Financiële Dienstverlening FD

Financieel Assistent PFA (BKB/BKC)
Praktijkdiploma Boekhouden PDB
Moderne Bedrijfsadministratie MBA
Wft Basis Financële Dienstverlening
Wft Schade Particulier
Wft Schade Zakelijk
Wft Vermogen
Wft Inkomen

Financieel Adm. Medewerker KBC
Junior Assistent-accountant KBC
Bedrijfsadministrateur KBC
Klantmedewerker Bancair, Schade
   Vermogen of inkomen KBC

Financieel Adm. Medewerker MBO3
Junior Assistent-accountant MBO4
Bedrijfsadministrateur MBO4
Klantmedewerker Bancair, Schade
     Vermogen of inkomen MBO4

Financiële Dienstverlening FD
Moderne Bedrijfsadministratie MBA
Moderne BedrijfsAdministratie MBAWie kent het niet: het diploma Moderne Bedrijfsadministratie, beter bekend als MBA. Een onverwoestbaar diploma met een krachtige marktpositie in de financieel-administratieve sector.

MBA’ers zijn vaak de administratieve spil in een bedrijf en werken met een grote mate van zelfstandigheid. Wilt u werken bij een ICT-bedrijf, in de gezondheidszorg of bij een accountantskantoor? In het MKB of bij een multinational? Met MBA op zak kunt in principe overal werken. Bovendien biedt MBA volop doorgroeimogelijkheden als u een leidinggevende positie ambieert in de financieel-administratieve richting. Kortom, een diploma met veel toekomstperspectief. Zeer de moeite waard!

- MBA in 1 jaar tijd;
- Examinering door de Nederlandse Associatie voor
  Praktijkexamens;
- Goede balans theorie en praktijk: direct toepassen;
- Gemotiveerde medestudenten en praktijkdocenten;
- Opgeleid bij Kronenburgh? Dan maakt U het verschil !

Collegeprogramma
- I Bedrijfsadministratie BA;
- II Kostencalculatie KC;
- III Financiering F;
- IV Belastingwetgeving BW.

Bedrijfsadministratie BA
Na de afronding van de module Bedrijfsadministratie bent u in staat om zelfstandig diverse berekeningen en boekingen te maken met betrekking tot bijvoorbeeld kostenbudgettering, kostenplaatsmethode, activity based costing en leasing. U kent daarnaast de belangrijkste begrippen van een ERP-systeem en u kunt werken met de modules Finance en Controlling van een ERP-systeem. Door deze kennis kan de bedrijfsadministrateur duidelijke informatie verstrekken over de bedrijfsadministratie van een organisatie. Omdat de focus op dit niveau ligt op de toepassing van de theorie, kunt u uw kennis moeiteloos direct in de praktijk inzetten.

Kostencalculatie
Thema's van de module Kostencalculatie zijn o.a. kostenbudgettering, kostenbewaking, het oplossen van optimalisatievraagstukken en informatie verstrekken te behoeve van de financiële besturen van een organisatie. Daarnaast leert u uiteraard diverse kostencalculaties maken. Met het behalen van deze module versterkt u weer uw meerwaarde als financieel adviseur.

Financiering
De vermogensbehoefte van een onderneming bepalen, een investeringsselectie maken, maar ook het kennen van verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen en hier berekeningen voor maken, een jaarrekening beoordelen en of overzichten maken ten behoeve van interne en externe verslaglegging. Met de module Financiering kunt u prima als adviseur optreden en een stevige bijdrage leveren voor de financiële administratie.

Belastingwetgeving
Met de module Belastingwetgeving verkrijgt u kennis van de belangrijkste bepalingen van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op de loonbelasting uit 1964, de Wet op de inkomstenbelasting 2001 en de belangrijkste wetten en plichten van de in Nederland gevestigde ondernemers. Kortom te basiskennis voor doen van een belastingaangifte.
Dagopleiding
- 20 dagen zaterdag ochtend - middag, 10.00 - 16.00 uur

Start: U kunt de modules los van elkaar volgen. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start:
- zaterdag 6 oktober 2018
- zaterdag 12 november 2018
- zaterdag 9 maart 2019
- zaterdag 13 april 2019

Instromen per losse module is dus mogelijk.

Zie collegerooster 2018-2019

Tijdsinvestering
Hou er mee rekening dat elk dagdeel college minimaal een dagdeel voorbereiding / huiswerk vraagt; dit los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen.

Wij adviseren onze financiële MBO4 opleiding, of het diploma Praktijkdiploma Boekhouden PDB.

Wij verzorgen deze opleiding op HBO1 / ECF niveau 5 (European Competence Framework)
 Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. Aanmelding loopt niet via Kronenburgh.
Een Financieel Economische hbo-opleiding / HBO SPD Bedrijfsadministratie..
Opleidingsinvestering

MBA BA los € 500,-
MBA KC los € 500,-
MBA BW Los € 500,-
MBA F los € 500,-
MBA Compleet € 2.000,-

Goed om te weten:
- Geen arrangementskosten;
- Inclusief tentamentraining.

- Studiemateriaal € 545,- Kijk bij Studystore (kies Rijswijk, Kronenburg Praktijkopleidingen voor de actuele kosten). Het is mogelijk dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

- Examen € 163,- per examen (combinatiekorting mogelijk). Kijk bij Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens voor de actuele kosten.

- U brengt zelf een laptop (wifi-internet) mee naar de werkcolleges. Wij werken met Microsoft Office.

Welkom bij het Kronenburgh Business College